Beenham met honing-mosterdsaus...

Beenham met honing-mosterdsaus

Voorbereiding
15 min
Temperatuur
160 graden
Bereiding
90 min
Bereidingswijze
Indirect
Beenham

Soms hoef je het niet ingewikkeld te maken. Deze beenham met honing-mosterdsaus is zo’n gerecht dat altijd scoort. Makkelijk te bereiden, heerlijk op een broodje of als hoofdgerecht en dankzij de BBQ krijgt hij net die extra laag smaak die je mist in de oven.

Door de combinatie van een kruidige dry rub en een zoete, kleverige saus krijg je een perfect gebalanceerd resultaat: zout, zoet, een vleugje pit en een subtiele rooksmaak als je met hout werkt.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Dry rub maken
    Meng alle droge ingrediënten in een kom tot een gelijkmatig mengsel.

    .

    Beenham insmeren
    Wrijf de beenham eerst in met mosterd en daarna met de rub. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Laat 10 minuten rusten zodat de rub kan hechten.

    .

    BBQ aansteken
    Bereid je BBQ voor op indirect garen bij 160 °C. Voeg rookhout toe zodra de temperatuur stabiel is voor extra smaak.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Indirect garen tot 50 °C
    Leg de beenham in de indirecte zone van de BBQ. Gebruik een kernthermometer om de temperatuur nauwkeurig te volgen.

    .

    Saus maken en lakken
    Meng de ingrediënten voor de honing-mosterdsaus in een kom. Smeer de beenham in met deze saus zodra hij een kerntemperatuur van 50 °C bereikt.

    .

    Verder garen tot 65 °C
    Laat de beenham doorgaren tot 65 °C kerntemperatuur. Haal daarna van de BBQ en laat 10 minuten rusten onder los aluminiumfolie.

    Tips

  1. Saus over?

    Perfect voor kipfilet of als dressing over een lauwwarme aardappelsalade.

  2. Zoeter?

    Voeg extra honing toe aan de saus.

  3. Minder zoet?

    Vervang maple syrup deels door een extra eetlepel mosterd.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
3 personen
  • 500grbeenham (aan één stuk)
  • 3elmosterd (voor het insmeren)
  • 1chunkrookhout (appel of kersen)
Voor de dry rub
  • 2elpaprikapoeder
  • 1elbruine basterdsuiker
  • 1elknoflookpoeder
  • 1eluienpoeder
  • 1tlzwarte peper
  • 1tlzout
Voor de honing-mosterdsaus
  • 4elmosterd (mild of Dijon)
  • 4elhoning
  • 4elmaple syrup (of appelstroop als alternatief)
Benodigdheden
  • Kernthermometer
  • Mengkommen
  • Marinadekwastje
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina