Beer Can Chicken...

Beer Can Chicken

Voorbereiding
15-20 min
Temperatuur
180 graden
Bereiding
1,5 uur
Bereidingswijze
Indirect
Beer can chicken

Beer can chicken is een vergeten manier van kip klaarmaken op de bbq wat de laatste jaren weer populair aan het worden is. Een kip die lekker mals wordt door het stoom van het bier. Beer can chicken is in Nederland ook wel bekend als “bier kip” en kan gemaakt worden op de barbecue of in de oven.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Was de kip even goed en droog deze met keukenpapier. Probeer de huid los te krijgen van het vlees zonder het te scheuren. Voorzie de kip van een dun laagje olie of mosterd zodat de rub plakt, en rub de hele kip nu goed in. Vergeet niet om de rub ook onder de huid aan te brengen.

    .

    Open het blik met bier en giet iets minder dan de helft in een glas om te injecteren of drink het op. Voeg ook een klein deel van je rub in het half gevulde blik bier en doe de kip over het blik bier en plaats deze in de lekbak. Doe in het glas bier ook wat rub wat je gebruikt en injecteer nu de kip en verdeel dit goed.

    .

    Laat de kip even rusten zodat het vloeistof zich kan verdelen en terwijl dit rust kan je de barbecue voor bereiden op zo’n 180 graden, indirect. Op een kamado gebruik je een platesetter, op een normale ketel barbecue doe je dat door middel van de minion methode.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Plaats de kip over het bierblik en voeg het rookhout toe.

    Gebruik je de minion methode, plaats de borst van de kip dan naar de zijde met de minste briketten, omdat deze zijde het minste vlees bevat en sneller gaar zal zijn.

    .

    Zet het geheel met een lekbak eronder in het midden van de barbecue en sluit de deksel. Zorg dat de keteltemperatuur stabiel blijft rond 180 graden.

    Als het geheel te hoog wordt waardoor je de deksel niet dicht krijgt is het met de minion methode ook mogelijk om de kip op de bodem in het midden neer te zetten.

    .

    Wanneer de kerntemperatuur van 72 graden overal bereikt is mag de kip van de barbecue. Let op: meet dit goed op verschillende plekken. Over het algemeen gaart het dijbeen het laatste, maar meten is weten, je wil het risico niet lopen dat een ander deel nog rauw is.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
  • 1helekip
  • rub naar keuze
  • scheutjeolijfolie of mosterd
  • 1chunkrookhout
Benodigdheden
  • Bierblikje
  • Kernthermometer
  • Lekbak

Optioneel:

  • Marinadespuit
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina