Pikante riblap van de BBQ...

Pikante riblap van de BBQ

Voorbereiding
12-24 uur
Temperatuur
120 graden
Bereiding
1 uur
Bereidingswijze
Direct & indirect
Pittige riblap van de bbq

Draadjesvlees, maar dan met een kick.

De riblap is bij veel mensen bekend als suddervlees, maar op de barbecue krijgt dit stuk rundvlees een compleet andere dimensie. Door eerst kort dicht te schroeien en daarna langzaam te garen in een pittige marinade op basis van ruby port, pepers en sjalot, krijg je een malse riblap vol karakter. Perfect voor wie van stevige smaken houdt.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Doe alle marinade ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix het goed en 1 minuut minimaal door elkaar en het is klaar voor gebruik. Heb je geen blender of keukenmachine snij alles maar op de port na klein en voeg dit bij de port in en laat dit voor een half uur staan voordat je het gaat gebruiken.

    .

    Doe de riblap in een bak of zak en voeg de marinade toe. Laat dit 12 tot 24 uur marineren in de koelkast.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Zorg dat de barbecue een keteltemperatuur heeft van 120 graden en zorg als dat kan voor 2 zones. Kan dat niet, begin dan met een directe opstelling. Haal de riblap inclusief marinade uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

    .

    Wanneer de keteltemperatuur bereikt en stabiel is kan de riblap dichtgeschroeid worden aan beide kanten, direct boven de kolen. Dit duurt maximaal 5 minuten per zijde.

    .

    Stop de riblap mét de marinade in de braadslede of aluminium bak. Leg hem op de indirecte zonde. Sluit de deksel van de barbecue en houd de temperatuur stabiel op 120 graden.

    .

    Wanneer de riblap een kerntemperatuur van 90 graden heeft bereikt kan de riblap uit de bak met marinade en leg je deze kort direct boven de kolen. Houd ongeveer een minuut per zijde aan. Haal de riblap van de barbecue en laat deze 10 minuten rusten.

    .

    Doe de marinade in een steelpannetje en zet deze op de directe zone (kan eventueel ook op het fornuis omdat het binnen 10 min moet koken). Op de barbecue kan je de temperatuur hiervoor laten oplopen.

    .

    Meng de bloem met een klein beetje water of marinade en roer dit goed door zodat er geen klonten meer zijn. Doe dit mengsel bij de marinade. Breng dit al roerend aan de kook tot een saus.

    .

    Naar smaak kan je zout toevoegen en citroensap over het vlees uitknijpen.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
3 personen
  • 600grriblap
  • 0,5citroen
  • 10grbloem
  • naar smaakzout
Voor de marinade
  • 35clruby port (zoet)
  • 2Chile Morita of gedroogde Jalapeno
  • 1sjalot
  • 1teenknoflook
Benodigdheden
  • Braadslede of aluminium bak
  • Marinade bak of zak
  • Kernthermometer

Optioneel:

  • Keukenmachine of blender
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina