Hot Honey...

Hot Honey

Voorbereiding
1 min
Bereiding
10 min
Bereidingswijze
koken
Hot honey bereiding

Hot honey, oftewel pittige honing, is een verrassend veelzijdige smaakmaker die zowel zoete als hartige gerechten een extra dimensie geeft. De combinatie van pure honing met rode pepers zorgt voor een zachte zoetheid met een pittige ondertoon. Dit maakt het perfect om over gegrild vlees te druppelen, als glaze voor kip of spareribs, of zelfs als topping voor pizza. Zelfs een eenvoudig kaasplankje krijgt meer karakter met een beetje van deze pittige honing.

Het mooie van hot honey is dat je de scherpte helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen. Wil je een milde versie? Gebruik dan een zachte peper en verwijder de zaadlijsten. Voor een intensere hitte kies je een pittigere peper, zoals een habanero, en laat je de zaadjes zitten. Ook de balans tussen zoet en zuur speelt een rol: een scheutje rijstazijn houdt de honing mooi in evenwicht en zorgt ervoor dat de smaak niet te zwaar wordt.

De bereiding is eenvoudig: je verwarmt de honing met de pepers, laat het mengsel zachtjes trekken, en zeeft het daarna voor een glad resultaat. Binnen tien minuten heb je een pot pittige honing die je eindeloos kunt gebruiken. Lak er een stuk vlees mee af, schenk een beetje over gegrild fruit of geef een broodje oude kaas een onverwachte twist. Eén lepel is vaak al genoeg om een gerecht nét dat beetje extra te geven.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Snijd de rode pepers in grove ringen.

    Als je het wat minder pittig wil hebben, verwijder je de zaadlijsten. Houd je juist van extra pit, dan laat je ze lekker zitten. Uiteraard kan je ook andere pepers gebruiken om een andere pittigheid te krijgen.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding

     

    .

    Warm de honing en de rode pepers rustig op in een steelpannetje. Roer af en toe door, tot het begint te koken.

    Hot honey bereiding
    .

    Laat het ca. 10 minuten heel zacht doorkoken. Haal vervolgens van het vuur, voeg 1 el rijstazijn toe en roer het goed door.

    Hot honey bereiding 2
    .

    Doe de hot honey door een zeef in een gesteriliseerde (weck)pot.

    Hot honey eindresultaat
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter


Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
350gr honing
  • 350grechte honing
  • 3rode pepers
  • 1elrijstazijn
Benodigdheden
  • Steelpan
  • Zeef
  • Gesteriliseerde (weck)pot
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina