quarantaine BBQ (BBQ inspiratie)

  • Avatar By Peter
  • 9 mei 2020
  • 0
  • 393 Views
Quarantaine BBQ

Quarantaine is niet wat we ons hadden voorgesteld voor deze mooie warme en zonnige dagen deze lente. Nu al enkele weken en met een toekomst op meer thuis te moeten blijven en even terrasjes pakken of naar een pretpark gaan kunnen we even vergeten. Hierdoor bespaar je wel weer geld wat de meesten al wel weer uitgeven aan andere dingen. Doe je dit niet dan raad ik je aan om eens de “quarantaine BBQ” op het menu te zetten.

Veel vlees (verwerking en slagerijen) bedrijven wat normaal aan de horeca levert, leveren nu ook aan de consument en voor leuke prijzen. Ga eens voor een tomahawk wat normaal niet te betalen is maar nu voor leuke prijzen de deur uit gaat. Kijk ook eens bij lokale boeren die bijna tot helemaal niets meer kunnen leveren aan de vlees verwerking bedrijven of slagerijen en help hun op deze manier ook een handje. Naast vlees zijn er ook veel groenten en fruit bij telers of boeren te koop.

Zoals iedereen al gemerkt heeft is er minder tot weinig goed vlees nog te krijgen bij slagers. Daarom is nu het juiste moment om eens wat anders te proberen. Kom uit de veilige zone en probeer eens wat nieuws. Is er geen gehakt? Gebruik dan eens kip in dat gerecht of in plaats van vlees alleen maar groenten. Een stap verder is zelfs wild of exotisch wild zoals krokodil of bizon wat absoluut een aanrader is om eens gehad te hebben. Naturefoodonline.eu is een leverancier van o.a. exotisch wild.

Ben jij zo’n standaard Nederlandse barbecuer of heb jij geen idee wat je allemaal moet gaan maken? Probeer dan eens het echte werk en maak van die speklap wat speciaals. Ook voor die shashlik kan eens wat anders komen. Bekijk hieronder leuke en simpele gerechten om deze tijdens deze quarantaine dagen te maken tijdens de quarantaine bbq.

 

Tomatensoep van de barbecue

Tomaten soep van de bbq

 

Champignons in folie

Champignons in folie

 

Ketjap stokjes van de barbecue

Ketjap stokjes

 

Beer Can Chicken

 

Sloppy Joe

Sloppy Joe

 

Beer can burger

Beer can Burger

 

Surf en turf van de barbecue

Surf and Turf hamburger

Juicy Lucy hamburger

Juicy Lucy

Zomerse bier cocktail

 

Shandy for adultsShandy for adults

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *