Diamanthaas van de bbq...

Diamanthaas van de bbq

Voorbereiding
30 min
Temperatuur
200 graden
Bereiding
30 min
Bereidingswijze
Direct & indirect
Diamanthaas

Bij onze laatste barbecuesessie dachten wij: “laten we eens wat anders verzinnen om klaar te maken op onze barbecue”. Onze keuze viel op een stuk diamanthaas van de bbq, dit stukje rundvlees word in de volksmond ook wel Jodenhaas genoemd. Diamanthaas bevind zich tussen de schouders van het rund. Het is naar onze mening een lekker mals stukje vlees.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Voor de bereiding van de diamanthaas maken we als eerst de marinade klaar voor gebruik. Hierbij volgen we het recept wat bij de ingrediënten staat vermeld. Wanneer alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn stoppen we het samen met de diamanthaas in een marinade zak zoals een hersluitbaar diepvrieszakje. Hierbij voegen we de marinade en leggen we deze voor minimaal 4 uur in de koelkast, wij hebben dit 24 uur gedaan. Het is belangrijk om het stuk vlees met de marinade regelmatig te draaien. Hierdoor krijgen alle kanten van de diamanthaas contact met de marinade.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Voordat we beginnen met het voorbereiden van de bbq, is het van belang om de diamanthaas 30 minuten van te voren uit de koelkast te halen, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.

    .

    Hierna gaan we over op de bbq. De bbq moet een keteltemperatuur van 200 graden Celsius hebben. In de bbq is het van belang dat er een directe en een indirecte zone is. Wanneer de bbq deze temperatuur heeft bereikt kunnen we beginnen met de bereiding van ons stuk vlees.

    .

    Wij maken gebruik van een gietijzeren rooster. Hierdoor creëren wij een mooie grilstreep op ons stuk vlees. Wij hebben beide kanten zo een minuut lang (kan langer, ligt aan je eigen wensen) op de directe zone gehad. Draai elke kant een halve slag voor de vorming van een ruit op het vlees.

    .

    Hierna leggen we het vlees op de indirecte zone met onze kernthermometer. Hierbij laten we de diamanthaas tot een temperatuur van 52 graden Celsius.

    .

    Zodra het deze kerntemperatuur heeft bereikt halen we het van de bbq af en laten het enkele minuten rusten. Daarbij bedekken we het met aluminiumfolie.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
1 personen
  • 1diamanthaas
Voor de marinade
  • 80mlolijfolie
  • 60mlahornsiroop (maple syrup)
  • 80mlsojasaus
  • 2elrijstazijn
  • 1sap van een citroen
  • 2teentjesknoflook (fijn gehakt)
  • 1rode ui (gesnipperd)
  • 0,5rode peper (fijn gesneden)
  • 0,5tlchilivlokken
  • 0,5tlzwarte peper (liefst vers gemalen)
Benodigdheden
  • Kernthermometer

Optioneel:

  • Gietijzeren rooster
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina